Kazan

Kazan is met 1,1 miljoen inwoners qua grote de achtste stad van Rusland.. Het is gelegen aan de Wolga en ligt ongeveer 800 kilometer met de auto van Moskou. Liefst 40% van de bevolking is jonger dan 30 jaar.

mosque-658987_1920

Kazan werd rond de 11e eeuw gesticht door Wolga-Bulgaren, een Bulgaars volk dat leefde in het gebied tussen de rivieren de Wolga en de Kama. De Wolga-Bulgaren hielden het Islamitische geloof aan. Hierdoor is de Islam in het gebied waar Kazan de hoofdstad van is, de autonome deelrepubliek Tatarije, sterk vertegenwoordigd. De stad Kazan huisvest de grootste moskee van Europa. In Kazan is het merendeel van de bevolking vrouw (55%), zijn de Tataren (oorspronkelijke bevolking) en Russen de grootste etnische groepen, maar is het Russisch de meest gesproken taal.

Kazan ligt op zo’n 12 uur rijden (900 kilometer) van Moskou. Je rijdt dan langs Nizjni Novgorod. Daarnaast is Kazan eenvoudig te bereiken met de trein van en naar onder andere Moskou, Jekaterinenburg en Nizjni Novgorod. Met de bus is tevens Samara te bereiken.

De Kazan International Airport ligt op 26 kilometer buiten de stad en is met de bus, taxi en metro eenvoudig te bereiken. Kazan heeft vliegverbindingen met Moskou, Sint-Petersburg, Sotsji, Samara, Rostov, Jekaterinenburg, Nizjni Novgorod en Volgograd.

Tijdens het WK voetbal 2018 worden de wedstrijden gespeeld in de Kazan Arena. Hier worden 4 groepswedstrijden gespeeld, 1 wedstrijd van de laatste 16 en een kwartfinale.