Nizjni Novgorod

Nizjni Novgorod is de vijfde stad van Rusland met bijna 1,3 miljoen inwoners. De stad is in 1221 gesticht en betekent letterlijk lage nieuw stad (Nizjni = laag en Novgorod = nieuw stad). Van 1932 tot 1991 heette de stad Gorki. Stalin noemde de stad naar Maksim Gorki, een bekende Sovjetschrijver. Vanaf 1930 en vooral tijdens de Koudeoorlog was Nizjni Novgorod een gesloten stad. Een stad die verboden was voor buitenlanders. Reden hiervoor was de aanwezigheid van de wapenindustrie, waar atoomonderzeeërs, gevechtsvliegtuigen en tanks werden geproduceerd. Sinds 1992 is de stad weer vrij toegankelijk voor buitenlanders.

Nizjni Novgorod is ligt op zo’n 6 uur rijden van Moskou. De snelweg er naar toe is goed onderhouden. Daarnaast kan men de stad vanaf Moskou met een sneltrein in 4 uur al bereiken. Verder heeft en stad met Nizjni Novgorod een internationale luchthaven. Er zijn voornamelijk veel binnenlandse verbindingen. Er zijn verbindingen van en naar Sint-Petersburg, Moskou, Sochi, Kazan, Jekaterinenburg en Samara. Daarnaast is er een verbinding met Frankfurt.

Tijdens het WK voetbal 2018 worden de wedstrijden gespeeld in het nieuwe Nizjni Novgorod stadion. Hier worden 4 groepswedstrijden gespeeld, 1 wedstrijd van de laatste 16 en een kwartfinale.