Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is de tweede grootste stad van Moskou en tot 1918 de hoofdstad van Rusland. Er wonen iets meer dan 5 miljoen mensen in Sint-Petersburg. De stad kent een roemrucht verleden. Zo is Sint-Petersburg de stad waar zowel de Februarirevolutie als de Oktoberrevolutie plaatsvond, wat het einde van de Tsaar in Rusland betekende en het begin van de Sovjettijd inluidde.Tussen 1914 en 1924 heette de stad Petrograd en tussen 1924 en 1991 werd de stad Leningrad genoemd. Op 6 september 1993 kreeg Leningrad, na een referendum, zijn oude naam weer terug van vóór 1914: namelijk Sint-Petersburg.

Sint-Petersburg had in de tijd van de Sovjet-Unie de eretitel van Heldenstad. Deze eretitel had de stad te danken aan de heldhaftige verdediging van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sint-Petersburg, toen dus Leningrad geheten, werd maar liefst 29 maanden belegerd door de Duitsers en Finnen. Voornamelijk door honger vielen er in deze maanden tussen de 600.000 (officieel) en een miljoen doden (on-officieel).

Sint-Petersburg heeft met Poelkovo, op 20 kilometer ten zuiden van het centrum, een internationale luchthaven. Er zijn genoeg verbindingen tussen Amsterdam en Sint-Petersburg. Daarnaast is er een goede treinverbinding met Moskou.

Tijdens het WK 2018 zullen de wedstrijden worden gespeeld in het nieuwe Piter Arena. Tijdens het WK 2018 zullen hier 4 groepswedstrijden worden gespeeld, 1 wedstrijd van de laatste 16, een halve finale wedstrijd en de strijd om de 3e plaats.