Central stadion of Yekaterinenburg Arena

Het Central stadion (Yekaterinenburg Arena) is het stadion in de stad Jekaterinenburg tijdens de WK 2018 in Rusland. Tijdens het WK 2018 worden hier 4 groepswedstrijden gespeeld.
Het oude Central stadion werd in 1957 gebouwd en stond vooral in het teken van het schaatsen en ijskochey. Meerdere wereldkampioenschappen schaatsen werden hier gehouden alsook ijshockey topwedstrijden. Deze glans verloor het stadion geleidelijk aan doordat het stadion verouderde en voetbal steeds populairder werd. Vlak voor de bekendmaking van Rusland als gastland voor het WK 2018 was men al bezig om het oude Central stadion te renoveren naar 27.000 zitplaatsen.

centralstadionvoorrenovatie2
Het Central stadion in Jekaterinenburg vlak voor de renovatie

centralstadionvoorrenovatie

Toen bekend werd dat Rusland het WK 2018 zou gaan organiseren en Jekaterinenburg als speelstad werd aangewezen, werden er plannen gemaakt om het net nieuw gerenoveerde Central stadion opnieuw uit te breiden naar 44.130 zitplaatsen. Met deze nieuwe renovatie werd in 2014 begonnen en in 2017 opgeleverd. Voor de renovatie speelde een van de oudste voetbalclubs van Rusland, FK Ural, haar thuiswedstrijden al in het Central stadion. FK Ural komt uit op het hoogste niveau. Na het WK voetbal 2018 zal FK Ural haar thuiswedstrijden wederom in het Central stadion afwerken.

jekaterinenburgstadion